T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / BATTALGAZİ - Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
04223212723
Belgegeçer
04223223396
WEB
https://malatyaimamhatip.meb.k12.tr
Adres
İnönü Caddesi, Şifa Mahallesi, Topalhafız Sokak, No1 Malatya
Vizyon
Her öğrenci kutsal bir emanet bizim için. Eğitim bir ideal, inancımız bundan ibaret ve biz bunu "kimliğimiz" olarak kabul ediyoruz. İnancımız kimliğimizdir. Bizim inancımıza göre: Eğitim sevgiyle hedefine ulaşır. Öğrenci sevmediği derste başarılı olamaz, bu nedenle dersler hoşgörü dolu bir ortamda, öğrenciye sevdirilerek öğretilir. Bilginin mutfağı olarak nitelendirilen laboratuarlarda dersler uygulamalı olarak aktarılır. Öğrenci öğretmen ve aile üçlüsünün iyi bir iletişim içinde olması gerektiğine inanıyor ve uyguluyoruz. Başarılarılı olmayı: Ekip çalışması, Toplam kalite bilinci ve uygulaması, Düzen ve disiplini elden bırakmama, Daha iyi iletişim, Bilinçli bir çalışma, Ve uygulama şeklinde sıralayabiliriz.
Misyon
Amacımız Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçlarına bağlı, Atatürk ilke ve inkılâplarında belirtilen ilkeleri öğrenen ve uygulayan, Vatan, millet, bayrak ve dil gibi milli değerlere saygılı, aynı zamanda bu değerlerin korunup kollanması yolunda hiç tereddütsüz canla başla mücadele etmeye hazır... Dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmayıp dünyanın şekillenmesinde söz sahibi olan, kendini özgürce ifade edebilme cesaretini kendinde bulup, entelektüel bir kimliğe sahip olabilen... Lider ruhlu olup dünyaya hükmedebilme azmi ve inancına sahip olabilen... Geleceği güvenle kurma idealinde olan ve sevginin saygıyla, aklın duyguyla yorulduğu bir dünya hedefleyen... Cağın değişim ve gelişmelerinin önünde olabilen... Sevecen ve hoşgörülü... Güvenli ve sağlıklı... Temiz ve düzenli... Sanatı seven... Çağdaş ve kültürlü... Teknolojik gelişmelere uyumlu... Bilinçli ve özgüvene sahip... Sağlıklı bir yaşam için sporu seven ve uygulayan... Ve sorumluluk sahibi bir nesil yetiştirmek.
Başarılar
1-Genç Sada Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması İl birinciliği, bölge dördüncülüğü, 2-Kur´an´ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması il birinciliği, bölge ikinciliği, 3-Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması il birinciliği, bölge ikinciliği, 4-Futbolda il ikinciliği, 5-Güreşte takım halinde il ikinciliği
Öğretmen :55
Öğrenci :582
Derslik :25
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Resim Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :7486
Yatakhane Koğuşu :10
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler
08:00-15:20
Isınma
DOĞALGAZ-KALORİFER
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce- Arapça
Pansiyon Bilgileri
100 Erkek Öğrenci
Lojman
1 - OKUL BAHÇESİNDEDİR. ALTI DAİREDEN OLUŞUR.
Ulaşım
YÜRÜYEREK VEYA ARAÇLA
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
OKULUMUZ YENİ BELEDİYE BİNASI , HALK EĞİTİM MERKEZİ, ESKİ GARAJ,ÖĞRETMENEVİ CİVARINDADIR.SITMAPINARI MEVKİİNDEDİR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
O Km
Kontenjan Bilgileri
2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren Merkezi Sınavla Fen ve Sosyal Bilgiler Proje bölümüne 120 (4 şube ) öğrenci alınacaktır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
307-384
Okulun Sınav Başarı Durumu
39 öğrencimiz yükseköğretime kayıt yapmıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%22
Sportif Etkinlikler
Futbol, güreş, futsal,satranç
Bilimsel Etkinlikler
4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI
Proje Çalışmaları
Hedef 2022 akademik başarı, başarı rehberim öğretmenim projesi,
Yazdır