Ock

Duygular olaylar karşısında ne hissettiğimizi, ihtiyaçlarımızı, tepkilerimizi yansıtması ve ilişkilerimizi yönlendirmesi bakımından önemlidir. Bu amaçla 9-A/B/C/D/E Sınıf öğrencilerimize Okul Rehber öğretmeni Zafer SERİN tarafından 'İLİŞKİLERİMİZİN ENSTRÜMANI: DUYGULAR konulu sınıf etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Ock

Rehberlik Servisi tarafından 10. Sınıftaki 1. Dönem 1. Yazılı notları düşük 70 öğrencimiz ile grup ve bireysel rehberlik yapılmıştır.

Öğrencilerimizin akademik başarısının neden düşük olduğu  ( Teknolojinin yanlış kullanımı, çevre, okul, zamanı kaliteli geçirme-devam-devamsızlık) ve akademik başarının artırılması için neler yapılması konusunda öğrencilerimiz rehberlik yapılmıştır.

Ock

Kariyer günleri programı kapsamında bu ayın konukları Malatya Diş Hekimleri odası başkanı Miraçhan İnanmaz ve Yönetim Kurulu üyesi Diş Hekimi Mikail Yanık oldular.

Diş Hekimliği mesleği konusunda bilgi veren hekimlerimiz daha sonra öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ocak Ayı Matematik Seferberliği Pano Çalışmamız

Ock

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımıza katılan öğrenci ve öğretmenlerimizin motivasyonunu arttırmak için etkinlikler gerçekleştirdik.

Ock

Hedef YKS 2023 projesi kapsamında etüt, DYK, kamp çalışmaları, ve öğrencilerimizin soru çözüm rehberleriyle planladıkları çalışmaların sonuçlarını görmek amacıyla bir sınav takvimi oluşturduk. Bu takvim doğrultusunda 9 ve 10. sınıflarımızda 7;11. sınıflarımızda 11 ve 12. sınıflarımızda 27 TYT 18 AYT Performans değerlendirme sınavı uygulayacağız

Ock

Hedef YKS 2023 projesi kapsamında 11 ve 12. sınıflarımıza yönelik YKS hazırlık kamp programımızın planını yaptık.

Ara

Sınav kaygısı, öğrenilen bilgilerin sınavda hatırlanmasına, etkili bir şekilde kullanılmasına engel olan kaygı durumudur. Öğrencilerin sınava yüklediği anlam, sınavla ilgili sahip olduğu şemalara bağlı olarak sınav kaygısı oluşabilir. Başarıyı azaltan yoğun bir kaygı, endişe ve korku durumudur. Kaygı, normalde herkesin yaşayabileceği bir duygu olmasına rağmen gelişimi devam eden çocuklar ve gençlerin mücadele etmesi daha zor olabilir. Öğrencilerimizin sınavlarda başarı olmaları için 9-A/B/C/D/E/ 10.A/B/C/D/E Sınıf öğrencilerimize Okul Rehber öğretmeni Zafer SERİN tarafından 'SINAV KAYGISI VE NASIL BAŞA ÇIKILIR konulu sınıf seminerleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan seminer çalışmalarının, Sınıf Rehber Öğretmenleri, sınıfları, tarih, saat ve seminere katılan öğrenci sayıları aşağıda belirtilmiştir.

Ara

18 Aralık Dünya Arapça günü sebebiyle okulumuz arapça öğretmenleri Mustafa EROĞLU ve Ertuğrul YAZAR tarafından program düzenlenmiştir . Programımıza Yeşilyurt belediyesi ve Malatya Büyükşehir belediye başkanlığını yürütmüş ve aynı zamanda okulumuz mezunu olan Hacı Uğur POLAT katılmıştır . Kendilerine verdikleri değerli bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ediyoruz .

Ara

Rehberlik Servisi tarafından 9. Sınıftaki 1. Dönem 1. Yazılı notları düşük 85 öğrencimiz ile grup ve bireysel rehberlik yapılmıştır. 19 velimize ise öğrencimizin akademik başarısının artırılması amacıyla bireysel rehberlik yapılmıştır.

Öğrencilerimizin akademik başarısının neden düşük olduğu  ( Anne –baba tutumları, Teknolojinin yanlış kullanımı, çevre, okul, zamanı kaliteli geçirme-devam-devamsızlık) ve akademik başarının artırılması için neler yapılması konusunda öğrencilerimiz rehberlik yapılmıştır.

Ara

Malatya İl Milli Eğitim  Müdürlüğü TÜBİTAK AR-GE Sorumlusu Hasan Hüseyin Yücel okulumuz öğretmen ve idarecilerine TÜBİTAK 2204-A, 2204-C, 2204-D Lise öğrencileri araştırma projeleri hakkında tanıtım sunumu yaptı.

Ara

10 Aralık İnsan Hakları Gününde okulumuzda Malatya Barosu avukatları Yağmur Güner ve Fatma Kızıltaş'ın katıldıkları bir söyleşi düzenlendi. Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katıldıkları söyleşide insan hakları kavramı, tarihsel süreci, dünyada ve ülkemizde devletlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve aktivistlerinin yaptıkları çalışmalara ve görüşlere yer verildi. İkinci bölümde öğrencilerimizin soruları cevaplandı. Katılım sağlayan avukatlara ve Malatya Barosu İnsan Hakları Komisyonuna teşekkür ederiz.

Ara

11.12.2023 Pazar günü DYK dan sorumlu müdür yardımcımız Yusuf ÇAKMAK tarafından Hedef YKS 2023 kapsamında yer alan, destekleme kurslarımız, eğitim koçluğu, deneme sınavları, planlama defteri , ara tatil ve 15 tatil dönemlerinde yapılması planlanan kamplar hakkında velilerimiz bilgilendirildi.

Ara

1.Dönem Veli Toplantısı Yapıldı.

Ara

Hedef YKS 2023 kapsamında yürüttüğümüz Eğitim Koçluğu çalışmalarımızı birlikte değerlendirdik. Neler yaptık neler yapabilirizi konuştuk.

Hedefimize adim adım ilerliyoruz.