Ara

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Eğitimde Biz anlayışıyla hazırladığı projelerden biri olan "Öğrenmek Seninle Güzel" projesinin tanıtımı okulumuz Psikolojik Danışmanı Semine Dengeşik tarafından yapıldı. Projenin gerekçesi, amacı, proje kapsamında yapılabilecek etkinlikler, yönetimi ve uygulaması konularında danışman öğretmenlere bilgi verildi.

Ara

Kariyer Gunleri kapsaminda Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Anabilim Dali Başkanı Doç Dr Mehmet SAĞLAM misafirimiz oldu. Sağlık alanında yer alan bölümler, egitimleri, hizmet alanları, ihtiyaç durumu vs konularında bizleri bilgilendirdi. Öğrencilerimizin  aklina takılan sorulari  cevaplayan hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ara

01.12.2022 tarihinde müdür yardımcısı Mehmet Yılmaz tarafından öğretmenlerimize kök değerler kitabı tanıtıldı. Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kök Değerler çalışmalarını koordine etmek için komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Ara

Hedef YKS 2023 projesi SÖZLÜK çalışması kapsamında okulumuzun panosunda "KAVRAMLAR  DÜNYASI" başlıklı bir etkinlik hazırladık. Bu etkinlikle öğrencilerin kavram hazinelerini zenginlestirmelerini , yanlış ya da eksik bildikleri kavramları tam ve doğru bir biçimde öğrenmelerini amaçladık. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda çeşitli derslerde kullanılmakta olan kavramları açıklamalarıyla birlikte renkli kartonlar vasıtasıyla öğrencilerimizin istifadesine sunduk.

Ara

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hatice Özdemir bu sabah okulumuzu ziyaret ettiler. Pansiyonda öğrencilere çorba dağıtıp, beraber kahvaltı yaptıktan sonra, Bayrak törenine katıldı.

Ara

Aralık ayı boyunca 9 -10 ve 11. Sınıf öğrencilerimize bir 12. Sınıf öğrencilerimize 4 Kazanım Degerlendir me Sınavı planladık.

Hedefimize adim adım ilerliyoruz.

Ara

9 ve 10. Sınıflarımızın 2. ,11. Sınıflarımızın 3. ve 12. Sınıf öğrencilerimizin 11. Kazanım Değerlendirme Sınavlarını yaptık.

Hedefimize asım adım ilerliyoruz.

Ara

12. Sınıf öğrencilerimiz icin tatil dönüşü calismalara ara vermeden seri deneme sınavları planladık.

Ara

14-18 Kasım tarihlerinde 12. Sınıf öğrencilerimize sorum çözüm ve etüt kampı planladık. Hedefimize sağlam adımlarla ilerliyoruz.

Ara

27 Ekim'de tüm sinif düzeylerinde Kazanım Değerlendirme Sınavımızı yaptık. Hedefimize adım adım ilerliyoruz.

Ara

10 Kasım 2022 tarihinde okul toplantı salonumuzda gerçekleştirilen toplantıda, yapılan değerlendirme sınavlarının analizi, moral motivasyon ve akademik başarıyı arttırma seminerleri ve eğitim koçluğu çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Ara

17 Ekim 2022 tarihinde okul toplantı salonumuzda gerçekleştirilen Akademik Takip Komisyon Toplantısında Eğitim Koçluğu ile ilgili çalışmalar ve öğrenci akademik başarıları değerlendirildi. Yıl içerisinde ve ara tatillerde yapılacak moral motivasyon seminerleri ve kamplarla ilgili planlamalar yapıldı.

Ara

27 Eylül 2022 tarihinde okul toplantı salonumuzda gerçekleştirilen Hedef YKS 2023 toplantısında öğretmenlere gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıda takip komisyonu kurularak görev dağılımı yapıldı. Yıllık Eylem Planı hazırlandı.

Ara

Okul Müdür Yardımcılarımız ve Okul Rehberlik servisi tarafından  Okula devamsızlık fiziksel, sosyal ve psikolojik birçok alandan kaynaklanabilen ve öğrencinin akademik başarısını olumsuz yönde etkileyebileceği düşünülen istenmeyen bir öğrenci davranışıdır. Devamsızlık, okul dönemi içerisinde mazeretsiz olarak okulda bulunmama şeklinde tanımlanmaktadır.  Öğrencilerimizin okula devamı ve okul başarısının artırılması için devamsızlığı önleme adına öğrencilerimiz ile grup rehberliği gerçekleştirilmiştir.

Grup rehberliğine 88 öğrencimiz iştirak etmiştir.

Ara

Lise alan seçimi akademik ve mesleki yönelimimizi belirleyen en önemli aşamalardan birisi. Ancak bu aşamanın bilinçli ve verimli değerlendirilebilmesi için seçim sürecine gelmeden önce öneminin fark edilmesi gerekiyor. Alan seçimi ne kadar doğru yapılırsa bireyin akademik başarı ve mesleki doyum olasılığı o kadar yüksek oluyor.  Lisede alan seçiminin önemli yanı şüphesiz gelecek adına yapılacak meslektir. Öğrenciler hangi alanda üniversite okumak ve kendini geliştirmek istiyorsa, buna bağlı olarak alan seçimini lisede yapar. Bu bağlamda öğrencinin ilgi alanı ve yeteneği ile beraber buna bağlı olarak seçim yapabilmesi için Rehberlik Servisi tarafından 9. Ve 10 Sınıf öğrencilerimize, ALAN VE DERS SEÇİMİ konulu sınıf rehberliği yapılmıştır

ALAN VE DERS SEÇİMİ sınıf rehberliğine 242 öğrencimiz iştirak etmiştir.